Gezondheidsvakanties

Een divers aanbod gezondheidsvakanties

Gezondheidsvakanties.
Nu gezondheid een steeds belangrijker thema in ons dagelijks leven wordt, wordt het aanbod gezondheid- en wellness reizen ook steeds groter. Bij deze reizen staat ontspanning, relaxen, het werken aan de conditie en het fitter worden voorop.
Voorbeelden van gezondheidsvakanties zijn ayurvedareizen, kuurreizen, fitness reizen en detox vakanties. Deze kunnen uitstekend gecombineerd worden met wellness vakanties .  Bij wellness denk je misschien aan een spa of een sauna maar wellness betekent veel meer. Denk bijvoorbeeld aan lichaamsmassages, ayurveda of schoonheidsbehandelingen.  Ook yoga- en meditatie behoren tot de categorie gezondheidsreizen, ze zijn goed voor het geestelijk én lichamelijk welzijn.  Kortom, als we over gezondheids vakanties spreken, hebben we het over een heel scala aan vakanties.

Zie hier de gezondheidsvakanties zoals kuurreizen van Puur en KuurAfvallen tijdens je vakantie.
Veel gezondheidsvakanties staan in het teken van gewicht verliezen.  Afvalvakanties en detox vakanties zijn inmiddels flink ingeburgerd en razend populair.  Bij een afvalvakantie verlies je gewicht door veel te bewegen en gezond te eten.  Bij een detox vakantie volg je een kuur, bijvoorbeeld een detox sapkuur en heb je het voordeel dat je behalve het afvallen, ook werkt aan de reiniging van je lichaam.  Het laatste wordt ook wel ontslakken genoemd.  Bij de afvalvakanties die door professionele  organisaties worden georganiseerd, krijg je begeleiding van professionals. Denk aan voedingsdeskundigen of sportinstructeurs.  Dat brengt minder risico’s met zich mee.  Overigens is het deelnemen aan een afval- of detox groepsvakantie makkelijker dan thuis een afvalkuur of afvalprogramma volgen.  Thuis krijg je niet de professionele begeleiding die je nodig hebt en je mist de stimulans en de kracht van de groep en het groepsproces.  Op de website detox vakanties vind je alle informatie over afvalvakanties en kuurvakanties.

Ayurveda is een traditionele geneeswijze waarbij het werken met warme baden, lichaamsmassages en wellness voorop staat. Ayurvedareizen in India en Sri Lanka, genieten steeds meer bekendheid.  Bij steeds meer gezondheidsvakanties wordt er van ayurveda uitgegaan. Als je een wellness vakantie boekt en iets met ayurveda hebt, is het wellicht een goed idee om een wellness vakantie in India of Sri Lanka te boeken. Hier is de bakermat van de ayurveda


Gezondheidsvakanties, als je je gezondheid belangrijk vindt
Gezondheidsvakanties worden ook wel kuurreizen genoemd of gezondheidsreizen. Op deze website vind je alles over vakanties die over gezondheid gaan en je helpen je fitter en vitaler te voelen. Je gezondheid is het meest waardevolle wat je hebt. Door een gezondheidsvakantie te boeken, werk je aan je gezondheid en ontspanning.  Wat is er leuker dan te relaxen én te werken aan je fitheid en vitaliteit.

Proteïne, belangrijk voor je spieren

Als je een gezondheids vakantie hebt geboekt, zal je ongetwijfeld ook gezond en verantwoord willen eten en drinken.  Zeker als je tijdens je vakantie actief bezig bent, kan het gebruiken van extra vitamines en mineralen geen kwaad.  Steeds meer mensen gebruiken tijdens hun actieve vakantie proteïne shakes. Dit zijn zorgvuldig samengestelde eiwitshakes met een optimale samenstelling aan hoogwaardige eiwitten.
Als je meer wilt weten over deze gezonde proteineshakes, de soorten, merken en prijzen, kan je het beste oriënteren via de site proteineshakes.nl
Hier kan je ook online je proteineshakes bestellen.  Je kunt deze meestal ook laten bezorgen op je vakantie adres.

In welke landen kan je een gezondheidsvakantie boeken?

Welke gezondheidsvakantie voor jou het meest geschikt is, hangt af van je gezondheid en eventueel gezondheidsprobleem.  Als je bijvoorbeeld een huidprobleen of psoriasis hebt, kan een kuurvakantie in Israël of Jordanië wat zijn.  Wil je afslanken ( detoxen ) dan kan je in nagenoeg alle landen van Europa terecht.  Voor een ayurveda gezondheisvakantie bezoek je bijvoorbeeld India of Sri Lanka.
Kortom, je kunt bijna in ieder land terecht voor specifieke gezondheidsvakanties, of je nu een kuurvakantie zoekt voor huidklachten, reuma, een afslank vakantie wilt boeken of gewoon met fitness bezig wilt zijn. Ook fitness vakanties vallen in de categorie gezondheids reizen.