Met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie gaan, voordelen en nadelen.

Wil je met de auto op vakantie gaan??  Een autovakantie binnen Nederland of toch maar met de auto op vakantie naar Frankrijk, Spanje of Italië??  Autovakanties zijn populair.  En er zitten grote voordelen aan.  Je kunt met een personenauto tot wel 6 personen vervoeren en als je een stationcar of bestelbus hebt, kan je veel bagage vervoeren. Een autovakantie met hond is ook lekker makkelijk. Zie hier de vele voordelen van op reis gaan met de eigen auto.  Er zitten echter ook nadelen aan een autovakantie,zeker als de auto al wat ouder is en er kans is op pech onderweg.

Een autovakantie boeken met rolstoel.

Als je afhankelijk bent van een rolstoel en andere hulpmiddelen is een auto om op vakantie te kunnen gaan bijna altijd noodzakelijk. In een auto kan je een opklapbare rolstoel vervoeren en zo naar je vakantieadres rijden.  In het geval je een aangepaste vakantiewoning hebt gehuurd, is het belangrijk dat je je route goed plant en met je auto dicht bij de mindervalide vakantieaccommodatie kunt komen. Als je aangepaste vakantiehuis op een vakantiepark ligt en er slagbomen zijn om op het park te kunnen komen, is er meestal een pasje beschikbaar welke je bij de receptie van het park kunt krijgen.  Boek altijd een vakantiehuisje met eigen parkeerplaats.

Met de auto op weg naar het buitenland.

Als je een vakantiehuisje of hotel in het buitenland hebt geboekt, is het belangrijk dat je de verkeersregels van het betreffende land kent en vooraf uitzoekt of bepaalde autowegen tolwegen zijn.  Als je tol op een bepaalde snelweg moet betalen, kan je dat vaak vooraf online regelen. In een aantal landen is een autovignet verplicht welke je bij de grotere benzinestations kunt kopen.  Een autovakantie buitenland vraagt altijd een goede voorbereiding.

Nadelen die aan een autovakantie zitten.

Aan een autovakantie zitten niet alleen maar voordelen.  Als je een oude dieselauto hebt bijvoorbeeld, kan je bepaalde steden niet in. En je kunt tijdens je vakantie autopech krijgen en moet overnachten in een hotel.  Zeker als je een oude auto hebt die  niet goed onderhouden is, kan een vakantie met de auto risicovol zijn.  En natuurlijk is een autovakantie niet goed voor het milieu. Zelfs niet als je een elektrische auto hebt of op gas rijdt.