Mindfulness vakantie

Informatie over het boeken van een mindfulness vakantie.

Wie aan lichaam en geest wil werken, zorgt voor voldoende rust in zijn of haar leven. Wellness reizen met yoga en meditatie bijvoorbeeld. Of deelname aan een ayurveda retreat in Sri Lanka of India.

wellness in de Ardennen
Werken aan een gezond lichaam en heldere geest. Via mindfulness kom je weer tot rust. Tot bezinning. Middels deze blog willen we je informeren over het principe van een “mindfulness vakantie:”.  Een reis waarbij je weer ervaart wat innerlijke rust is en voor je kan betekenen.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is tijd voor jezelf nemen. En dan bij voorkeur in een omgeving die rust uitstraalt, een natuurlijke omgeving dus. Veel mensen die behoefte hebben aan rust in hun leven, boeken een vakantie naar Bali, India of Sri Lanka.  Ook mindfulness reizen naar Thailand, Indonesië en Tibet zijn gewild. Al deze reizen hebben één ding gemeen. Je verblijft in een retreat op een paradijselijke plek en hoeft helemaal niets.  Mediteren, yoga, dat kan.
yoga vakantie op het strand

Niets moet bij een mindfulness retreat

Niets moet echter. Alles is vrijblijvend. Om je geest, je mind weer helemaal tot rust te laten komen en uit te vinden wie je bent en waar naar je naar toe wilt gaan, heb je tijd nodig. Vandaar dat een mindfulness vakantie of verblijf in een mindfulness retreat  qua tijd en reflectie de moeite waard moet zijn. Minimaal 2 a 3 weken maar nog liever een langere periode.

Ayurveda voor een betere balans.

Ook populair zijn de zogenaamde ayurveda retreats. Steeds meer mensen geloven dat gezonde voeding, bepaalde kruiden en een bepaalde levenswijze ook helpt je gezonder en minder stressvol te krijgen. In Sri Lanka, de bakermat van de ayurveda vind je de meest fantastische retreats. Hier kan je ook een langere periode verblijven. Samen met wellness zoals spa en massage vormt het de ideale mix van mindfulness en wellness. Voor een betere balans en samenwerking tussen lichaam en geest.