Wellness vakantie, ideaal bij stress

Wie last van stress heeft en op zoek gaat naar een rustgevende vakantie, komt mogelijk bij een wellness vakantie uit. Het begrip wellness is zéér breed, denk niet alleen aan sauna maar ook aan detoxen, afslanken, vasten, yoga, meditatie en ayurveda. Maar ook een mindfulness vakantie is een vorm van een wellness vakantie.

Een wellness vakantie kan dus onderdeel zijn van een relax vakantie.
Vakanties waarbij tot rust komen centraal staat.

Op deze pagina vind je alles over wellnes- en relax vakanties, van een vakantie met verblijf in een wellness hotel in Nederland tot een ayurveda vakantie in India of Sri lanka. En.. als je regelmatig last van stress hebt, huur dan een huisje met jacuzzi.
Of je nu echter een wellness vakantie dicht bij huis boekt of een relax vakantie met een verre bestemming, het doel blijft hetzelfde. Helemaal tot rust komen en even geen verplichtingen hebben. Gewoon even puur genieten.

Hier vind je de meest ontspannende wellness vakanties

Sint Janskruid thee

Als je niet alleen tijdens je vakantie tot rust wilt komen, is het gebruik van rustgevende kruidenthee een goed idee. Zeker als je wat zwaarmoeding of neerslachtig bent, is het gebruik van kruidenthee een goed idee. Als voorbeeld geven we Sint Janskruid kruidenthee, een heerlijke thee waar je “blij en rustig ” van wordt.
Veel mensen die last hebben van neerslachtigheid en lichte vorm van depressiviteit gebruiken deze heerlijke en rustgevende kruidenthee.
Je kunt deze kruidenthee via de website sint-janskruid.com kopen.

Je laten masseren, ook goed bij stress

Een wellness vakantie is bij uitstek een geschikt moment om je eens heerlijk te laten verwennen.
Lichaamsmassages ontspannen en halen de stress weg.
We raden je dan ook aan om je tijdens je relax vakantie heerlijk te laten masseren.

Mediteren, rustgevend

Ademhalingsoefeneningen en mediatie maken vaak onderdeel uit van een yoga vakantie of spirituele vakantie. Door rustig en vooral bewust te ademhalen kom je in een bepaalde ’trance”en vergeet je de zaken die je stress bezorgen. In veel wellness reizen is het onderdeel meditatie opgenomen.

wandelen, ook goed voor innerlijke rust

Wandelen, we dien het vaak te kort en te weinig.
Als je onrustig bent en te veel stress hebt, kan wandelen helpen te ontspannen.
Als j wat vaker tijdens je vakantie zou willen wandelen en je komt daar alleen niet zo makkelijk aan toe, boek dan een groepswandelvakantie.  Je wandelt dan met een groep van punt naar punt en hoeft je geen zorgen te maken over de route, je veiligheid en eten en drinken.
Bij veel groeps wandelvakanties is het mogelijk dat er bagagevervoer geregeld wordt.