Surfvakantie Spanje

Surfvakantie Spanje, verrassend en uitdagend!
Een surfvakantie in Spanje is misschien niet het eerste dat in je opkomt als je een surfreis wilt plannen. En het klopt ook wel dat je aan de Middellandse Zeekust in de zomer weinig golven hebt, maar van het najaar tot het voorjaar kun je er wél prima surfen. Bovendien heb je ook nog de Spaanse noordkust en die biedt een scala aan mogelijkheden voor een onvergetelijke surfervaring!
Bestemmingen voor een surfvakantie in Spanje
Voor een surfvakantie in Spanje zijn er talloze goede bestemmingen. De kustlijn van het Baskenland, Calabria en Cantabria wordt gekenmerkt door prachtige baaien waar je uitstekende golven vindt. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de Canarische Eilanden voor de kust van Marokko, die ook onder Spaans grondgebied vallen. Vooral op Fuerteventura kun je een fantastische surfvakantie beleven! Dé ‘place to be’ is daar Corralejo, een badplaats aan de noordkant van het eiland. Gedurende het hele jaar kun je hier de golven op. Er worden surfcamps en –vakanties aangeboden en lessen in diverse vormen van de sport, zoals ‘suppen’, oftewel Stand up Paddle.
Spaanse surfspots
Dé surfspot van het Spaanse vasteland is Zarautz, een bruisende badplaats ten Oosten van San Vicente de la Barquera, een andere bekende Spaanse surfspot. Het plaatsje ligt aan een prachtige surfbaai waar je uitstekende golven vindt. Maar ook aan wal is het er leuk: een knus stadje met diverse terrasjes en goede restaurants. In Zarautz en omgeving vind je diverse kampen waar je kunt leren surfen en alle faciliteiten hebt om het water op te gaan.

Een andere surfspot is Mundaka, gelegen bij de haven van Getaria. Deze plaats is populair bij de gevorderde surfers omdat je er in het najaar en de