Een ontspannings of kuur vakantie boeken in een wellness resort

Wie een wellness resort zoekt voor een kuur- of ontspannings vakantie, bijvoorbeeld een wellness en spa resort in Thailand, Sri Lanka, Spanje, Italië, Portugal, Turkije of Griekenland, vindt deze op deze website wellness resort.

Kies hier direct jouw bestemming

Populaire bestemmingen: Duitsland | Nederland | Sri Lanka | Thailand

Met wellness en spa arrangementen voor 2. Op wellness-vakantie.nl hebben wij een selectie gemaakt van de mooiste wellness resorts van de wereld.  Ook de fantastische authentieke ayurvedische wellness resorts in India en Sri Lanka waarbij gewerkt wordt vanuit oude Oosterse waarden en traditionele geneeswijzen hoog in het vaandel staan. Deze kan je ook vaak boeken op basis all inclusive arrangement.


Boek bijvoorbeeld een kuurvakantie in een wellness resort in Spanje of Italië, een thalosso kuur of klimaatkuur in een wellness resort aan de rand van de Dode Zee in Israël of Jordanië of een wellness vakantie in een wellness resort aan het strand van Ibiza, Marokko of Cyprus.Of boek een fango kuur ( modderkuur ) in Italië.

puur en kuur adults only banner

Wat je reden ook is om een vakantie of kuur in een wellnes resort te willen boeken, hier vind je de mooiste en meest luxe wellness resorts, ook met beautycentra.  Om te kuren, te genieten van wellness of van beiden. Ontspanning en goede gezondheid, ze horen bij het leven wat we graag willen leiden.
Kijk nu naar de vele mogelijkheden om te kuren of genieten van wellness in één van de fantastische resorts.

Ayurvedische wellness resorts in India en Sri Lanka

Voor diegenen die een ayurvedische wellness resort zoeken, bijvoorbeeld in India of Sri Lanka, op deze website vind je ayurvedische wellness en spa hotels, wellness resorts en kuuroorden.

spadreams ayuverda retrait banner

Ayurveda, één van de oudste Oosterse Geneeswijzen en levenswijzen heeft antwoord op vele westerse gezondheids vragen.  Ontspannen leven volgens auryveda.  Ayurvedische wellness resort in onder andere India, Sri Lanka, Duitsland en Italië werken veel met kruiden warm water baden met olie en traditionele wellness middelend.  Een ayurvedische massage bijvoorbeeld gaat ook vaak in combinatie met kruiden, er wordt warme olie gebruikt.  Als je wilt weten waar en wanneer je een wellness resort op ayurvedische basis kunt boeken, ga dan naar de zoekbox bovenaan deze pagina en zoek op het thema ayurveda.


Wellness resort boeken als antwoord op te veel stress

Stress en met name te lange druk,  is één van de veroorzakers van een slechte lichamelijke gezondheid, hartklachten en een hoge bloeddruk.  Een wellness resort, met name die aan de kust of zee liggen, zijn uitstekend geschikt om helemaal tot rust te komen en de stress uit je lichaam en hoofd te laten stromen.

wellness tijdens vriendinnenweekend

Het is ook mogelijk een wellness anti stress cursus te volgen bij een aantal gespecialiseerde wellness resort. Om een goed effect te krijgen van vermindering van stress wordt aangeraden een wellness vakantie te boeken in één van de anti stress wellness resorts in bijvoorbeeld Spanje, Italië, Griekenland of Portugal en minimaal 5, 6 of 6 dagen rust te nemen.  Een dan bij voorkeur in een luxe wellness resort met spa, sauna’s en andere wellness faciliteiten. Een anti stress weekend in een wellness centrum aan zee met mogelijkheid je te laten masseren is zeker een aanrader. Lichaamsmassages geven je verlichting.  Ayurvedische wellness resorts hebben nog meer in huis, een ayurvedische massage met kruidenbad doet wonderen.


Wellness resort aan Dode Zee boeken als antwoord op huidklachten of psoriasis

Als je huidklachten of psoriasis hebt en een wellness resort of kuuroord zoekt, waar ze deze klachten kunnen behandelen, kan je bijvoorbeeld een reis boeken in Israël of Jordanië. Kuuroorden, wellness hotels en wellness resort s aan de Dode Zee zijn veelal gespecialiseerd in de aanpak van huidklachten en psoriasis.  Een behandeling van huidklachten middels een klimaatkuur is inmiddels een beproefd recept. En je kunt al een klimaatkuur aan de Dode Zee voor 2 of 3 nachten boeken.Maar ook in Duitsland kan je een vakantie en kuur boeken in een wellness resort welke gespecialiseerd is in huidklachten. Ook een aantal Duitse wellness|spa hotels hebben gezondheidsproblemen waaronder huidklachten als specialisatie.

puur en kuur antistress banner

Een fango- of modderkuur volgen in een wellness resort in Italië, Polen of Duitsland

Er zijn diverse kuurcentra, kuurhotels en wellness spa resorts die gespecialiseerd zijn in fango therapien.
Bij een fango therapie wordt modder of klein gebruikt, meestal een combinatie, ook met leem. Een fango pakking bevat vele mineralen en stimuleert de doorbloeding en de stofwisseling. De meeste Fango modder of klei uit Europa komt uit de vulkanische modder uit de vulkanische meren in Battaglia van Italië. Ideaal voor een therapeutische behandeling Het helpt bij onder andere reuma, jicht en chronische ontstekingen.
Als je een Fango therapie wilt volgen, kijk dan eens bij de wellness en spa resorts in Polen, Duitsland en Italië naar de mogelijkheden. Kijk in de zoekbox bovenaan deze pagina maar eens onder de kuurreizen en daarna onder Fango in Italië, Kuuroorden in Duitsland of Dode Zee bestemmingen.

ontspannen met vriendin in jacuzzi

Als alleenstaande een vakantie in een wellness resort boeken

Als je alleen op vakantie wilt gaan en op zoek gaat naar een geschikt wellness resort, kijk dan met name naar die locaties met een totaal concept waaronder zwembad, spa, mogelijkheid tot beautybehandekingen, eigen restaurants, voldoende wandelmogelijkheden in de omgeving en een goede bereikbaarheid met de eigen auto en het openbaar vervoer.  Ook niet onbelangrijk, de beschikking over WIFI, want zeker als je alleen op vakantie gaat, wil je desgewenst contact houden met vrienden en familie.
Spa Dreams heeft een overzicht gemaakt van wellness hotels, kuuroorden en wellness resorts die het meest geschikt zijn voor alleenreizenden. Je vindt deze bovenaan in de zoekbox onder het kopje “alleen op vakantie”.
Onder de beste wellness resorts voor alleenreizenden bevinden zich fantastische spa resorst in Marokko, Duitsland, India en Sri Lanka.


Wellness resorts die tevens kuuroorden zijn

Een aantal wellness resorst zijn tevens kuuroorden.
Vaak zijn dit grotere resorts met ook een health restaurant, spa, sauna’s en meer. De capaciteit van deze grotere en luxere wellnes en kuur resorts ligt meestal boven de 100 personen.

TUI Blue Wellness Banner

Smoothies, kruidenthee en gezond eten tijdens je verblijf in een wellness resort

Of je nu een vakantie van 2 weken, een lang weekend of midweek in een wellness resort, kuuroord of hotel wilt verblijven, er wordt altijd veel aandacht besteed aan gezonde, verse en veelal biologische voeding. En als het kan natuurlijk van eigen bodem en streek.  Bij de restaurants in de wellness resorts vind je dan ook veel biologische producten, streekproducten en vegetarische producten. Smoothies, kruidenthee en verse salades, je kunt er volop genieten.

afvallen op vakantie

Hulp nodig bij het vinden van de voor jou meest geschikte wellness resort?

Als je een wellness resort, kuuroord of kuurhotel zoekt voor een ontspannings vakantie of gezondheidskuur en je kunt we wat hulp gebruiken, stuur ons dan een e-mail met je vragen.  Wij kijken dan voor jou welke wellness resorts het meest geschikt zijn.